April – 16 år sedan

Då var det april igen, april som för oss blivit en månad för den virvelstorm av tankar kring Kristin kommer upp, vad som orsakade hennes hjärtstopp, vår hopplösa väntan vid hennes dödsbädd och hur sorgen och saknaden påverkat oss alla på olika sätt.  

16 år sedan och jag minns nästan varje timme. Från torsdag kväll , då jag på en medeltidsfest i Italien fick besked om Kristin och så fort som möjligt måste ta mig hem, dagarna vid hennes dödsbädd med alla basketkompisar som ville komma och ta ett farväl, till söndag kväll, då vi efter att respiratorn till slut stängts av och vi tvingades lämna henne på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna, satt kring köksbordet i Södertälje – Gunnel, Tobias, Malin, Jakob, Hanna, Pär och jag – och drack en kopp te. Vi hade nog inte sovit eller ätit speciellt mycket de tre senaste dagarna, någon av oss, och plötsligt sa någon något som fick oss alla att brista ut i skratt. Hade någon sett oss då kanske de ringt efter doktorn. Kristin hade precis dött och vi satt och skrattade! Jag sa då att om något är så roligt att man måste skratta så får man, bör man, göra det. Det finns få saker som är så energigivande som att skratta och är det något man behöver i sorg så är det energi. Det betydde ju inte att vi saknade eller sörjde Kristin mindre för det. Jag tror många som får sorg uppträder som man tror att man förväntas uppträda om man har sorg. Förstår ni hur jag menar? Vi upplever sorger väldigt individuellt utifrån vad vi har med oss i bagaget. Tidigare upplevelser spelar stor roll i hur man tar sig fram och bearbetar t.ex en närståendes död. 

Än en gång vill jag uttrycka min tacksamhet och beundran för hur personalen på Astrid Lindgrens uppträdde och stöttade oss de här dagarna. De gör ett fantastiskt jobb!

Kristin! Jag tror du vet hur mycket vi saknar dig. Du finns inom oss var dag. Du berörde många i din närhet och du lämnade många avtryck efter dig. Det har det vittnats om från många olika håll. 

Vi älskar dig allihop. Hoppas du har det bra och att vi ses en dag

Pappa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *