Kristin – 15 år utan dig

Kristin – idag är det 15 år sedan du lämnade oss! Utan förvarning, utan att vi fick säga adjö, utan att vi kunde förhindra det på något sätt.

Själv var jag på en jobbresa i Italien och det är väldigt långt hemifrån.
Nästan varje gång jag skulle åka iväg på en resa, och vi sa hejdå, så sa du: ”Pappa, du får inte dö!”. ”Inte du heller” brukade jag svara då. Just den här gången sa vi inte det! Det har jag funderat på många gånger. Tänk om…

Vårt avsked när jag åkte till Italien var glatt. Vi kramades i dörröppningen och leende stod du kvar och vinkade till mig när jag gick. Det är ett leende som jag alltid kommer att minnas. När man läser i minnesboken vad dina vänner skriver så är det en sak som återkommer gång på gång. Ditt leende! Ditt leende gjorde folk glada. Du var en lok-människa! Ditt leende gjorde andra glada. Om de var glada gjorde de kanske andra i sin omgivning glada och du var en person som kunde dra med folk.

Du hade glimten i ögat! Väldigt många skriver också om ditt leende som ett litet busleende. Med Kristin var det aldrig tråkigt!

Du hade så många tankar om vad du ville bli! Basketproffs, artist, kock, mm. Du såg framåt men levde väldigt mycket i nuet! Du hade rätt! Man kan inte spara allting för en framtid man inte vet någonting om. Det är någonting jag har fått säga mig själv många gånger.

Hur hade livet sett ut för dig om du levt idag? Vi får ju aldrig veta det men kanske hade du avverkat ett antal år som basketproffs, hittat en man du älskar och fått ett par barn som jag sedan kunnat hjälpa till att skämma bort. Du älskade små barn och medan du ännu levde kunde jag flera gånger se framför mig hur familjen samlades vid en högtid och där dina och dina syskons barn sprang omkring och lekte. Du hade blivit en fantastisk mamma 🙂

Trots att det gått 15 år, vilket känns som flera evigheter, lever ditt leende, dina glada skratt och dina sånger kvar inom oss.

 

Om jag säger att jag saknar dig
Det kan du inte höra
Fast du inte längre finns hos mig
Mitt hjärta kan du beröra

Du gick och lämna oss kvar
I många dar har jag längtat
Om jag säger att jag älskar dig
Kan du höra mig då

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *